Kinderen leren koken, waarom?


Gezond, gelukkig en vitaal oud worden:  the blue zones

We willen allemaal gezond, gelukkig en vitaal oud worden. Heel veel zaken omtrent het ouderwordingsproces hebben we niet in de hand, maar er zijn een aantal zaken waar we wél invloed op kunnen uitoefenen. De Amerikaan Dan Buettner deed onderzoek naar het gezond, gelukkig en vitaal oud worden en stuitte tijdens zijn onderzoek op enkele merkwaardige gebieden op deze wereld: gebieden waar een relatief hoog percentage inwoners gezond en fit de 100 haalt. Deze gebieden noemde hij Blue Zones.

WAT DOET DE GOOD FOOD COACH?


Voor volwassenen:

De Good Food Coach helpt u met het kiezen van goede en gezonde voeding. In de supermarkten is tegenwoordig een ruime keuze aan producten te vinden, met grote verschillen in kwaliteit. Sommige verpakkingen ogen gezond, maar zijn deze producten wel echt zo goed? Soms weet je het gewoon niet meer. De Good Food Coach geeft u adviezen aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren en gezinssituatie. Uw huidige kookgewoontes worden onder de loep genomen en u krijgt een op maat geschreven programma met gezonde recepten naar uw eigen smaak en tal van gezonde tips die u kunt gebruiken tijdens het boodschappen doen en in de keuken. Tijdens het programma wordt u begeleid door een voedingsdeskundige.


Voor kinderen:


Wij geven kookles aan kinderen van de basisschool. Hierbij houden wij ons aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Kinderen leren tijdens de kooklessen niet alleen eten te bereiden, maar ook leren zij gezonde eetgewoonten en sociale vaardigheden aan. Die zijn nodig om samen een maaltijd te bereiden en te serveren.


Er zijn ook kookworkshops voor kinderen te volgen, die wij geheel naar uw wensen op maat kunnen aanbieden. Ook een kinder-kookfeestje bij u thuis kunnen wij voor u organiseren. Op de website staan een aantal voorbeelden, maar we kunnen het programma altijd aanpassen aan uw wensen. 


Voor catering:


Voor (H)eerlijke catering voor kleine groepen kunt u ook bij ons terecht. (vanaf 10 personen tot ongeveer 25)


Op onze website hebben wij zoveel mogelijk proberen uit te leggen wat onze insteek en werkwijze is. Wij wensen u alvast veel plezier met het lezen hiervan en mocht ons programma u interesseren of heeft u nog vragen, dan horen wij graag van u.


Een gezonde groet van de Good Food Coach.